duminică, 8 aprilie 2012

Detergent universal


Solutii pentru inox, pentru cada, pentru gresie, pentru faianta etc. Ingredientele pentru a putea face o solutie universal valabila atat in bucatarie cat si in baie stau sub nasul nostru, in camara sau dulapul din bucatarie

Unul dintre eel ar fi bicarbonatul de soudiu . In combinatie cu apa , otetul sau sucul de lamaie este un bun agent de curatare in bucatarie si in baie.

Asadar. Amestecam o lingura bicarbonat de sodiu cu un litru de apa calda. Separat, intr-un borcanel amestecam una-doua linguri de ulei esential cu doua linguri de otet. Cantitatea de ulei esential depinde de cat de puternic doriti sa miroase solutia preparata. In general se foloseste ulei de lavanda sau de eucalipt, deoarece sunt antiseptice. Eu personal folosesc ulei esential de lacramioara, care are un miros foarte placut, desi nu este antiseptic. Amestecam toate ingredientele intr-o sticla cu pulverizator . Inainte de fiecare utilizare agitam bine sticla. Putem curate orice suprafata inclusiv sa dezinfectam toaleta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu