duminică, 8 aprilie 2012

Curatenie pe bani putini!


Reclama este mama comertului! Lucru bine stiut de toti dar foarte putin constientizat. Inghitim aproape tot fara a rumega prea mult de-o fi bine, de-o fi rau. "Omoara toti microbii", "omoara 99% din microbi" sunt sloganuri prezente in aproape toate spot-urile destinate produselor de curatenie.

Mai nou au aparut fel de fel de site-uri eco sau bio, dar sufera de o foarte slaba promovare. Unde ar fi profitul daca toti oamenii ar curate casele cu produse eco, ieftine si eficiente. Plus ca doza de snobism prezenta in mintea multora, i-ar impiedica sa spuna ca isi curata baia cu bicarbonat de sodiu. Poate daca i s-ar face reclama ar fi mai utilizat …dar asa??? Sa traim la fel ca bunicii nostril? Doar am evoluat, SAU NU?!
O spun tare si raspicat. Exista evolutie, se simte, dar uitam sa ii dam Cezarului ce ii apartine. Uitam ca resursele sunt limitate, uitam ca poluarea ne face rau noua si copiilor nostril, uitam ca totul se transforma, nimic nu dispare, ca dezinfectantul pe baza de clor pe care tocmai l-am folosit ajunge intr-o forma sau alta tot in apa noastra pe care o bem, tot in aerul pe care il expiram.
Si atunci ce putem face?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu